RÖPÖRTAJ: Gömlek markasının üstadı İMZA GİYİM ceket üretimine de başlarken Ütüleme Sistemlerinde Malkan’ı Tercih Etti.

[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][rt_image_carousel images=”5855,5856,5857,5858,5859,5860,5861,5862,5863″ carousel_layout=”2″ tablet_layout=”1″ mobile_layout=”1″ image_size=”full” nav=”true” dots=”true” autoplay=”true” timeout=”1500″ links=”lightbox” captions=”false” margin=”10″ loop=”false” boxed=”false” shadows=”false”][vc_column_text]

Müşterilerine yıllardır kaliteli gömlek üreten İmza Giyim’in yeni kurduğu Ceket üretim projesindeki makine parkuru, Malkan Makine’nin sorunsuz, teknolojik ve yüzde yüz yerli üretim ütüleme sistemleriyle tamamlandı. İmza Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İsmail TAŞKINIRMAK ile firma çalışmaları, yaptıkları teknoloji yatırımları ve tekstil sektörümüz hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

* İsmail Bey, merhaba. Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

08.08.1962 Hatay Kırıkhan doğumluyum.1974 yılında manifatura mağazasında bir baba dostunun yanında çırak olarak başladım. Şirketimizin faaliyetleri dört kardeş ve ortak olarak devam etmektedir.

* İmza Giyim’in kuruluşundan bugüne kadar ki faaliyetlerini kısaca anlatır mısınız?

1985 yılında Hatay Pazarlarında Manifatura satarak başladık.1990 yılında Hatay Kırıkhan da bir perakende mağazası açarak devam ettik, manifaturaya ek olarak Konfeksiyon üretimine ve toptan satışa başladık.1996 ya gelindiğinde stratejik bir kararla Adana ya bir showroom kurduk. İşlerimizi çok titizlikle takip ederek daha da geliştirdik ve bir marka oluşturma hedefimize doğru hızla ilerledik. 2000 yılında yeni bir kararla İstanbul Osmanbey’de bir showroom daha kurduk. Hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken 2004 yılında Ceyhan yolu üzeri 12.km deki 8800 m2 arsa üzerinde toplam 5000 m2 kapalı alanlı bina inşa ettik. Fabrikamızda şu an günlük 1500 adet Gömlek ve 300 Adet Ceket üretiyoruz. Firmamızın 40 adedi shop ve 250 adedi de corner satış yeri bulunuyor.

* Biraz da satış ve pazarlama faaliyetlerinizden söz eder misiniz?

Firmamız kendi ürünlerini ürettirip satmaktadır. Adana da ki fabrikamızda uzun yıllardır gömlek üretmekteyiz. yaptığımız yeni yatırım ile ceket üretmeye de başladık. Mağazalarımız da hep en kaliteli ve son moda ürünleri sergiledik ve müşterilerimizin beğenisine sunduk. Fason yaptırmak bizi çok zorladığı ve kendi bölgemiz de işçi istihdamı yapmak istediğimiz için bu ilave yatırımı yaptık. Birinci hedefimiz kaliteli ürün dikmek ve ikinci hedefimiz daha fazla işçi istihdamı sağlamak.

* Ceket üretimini kendi bünyenize almanıza iten sebepleri açar mısınız? Neden sadece ceket?

Bizim firma olarak amacımız müşterilerimize en kaliteli ürünü sunmaktır. Bunu yaparken bizim prensiplerimize uygun fasoncu bulmakta günden güne daha da zorlanmaya başladık. Model hazırlanması, koleksiyon hazırlanması, fason üretim takip süreci, kalite seviyesinde bir standart oluşturamama ve dağıtım kanallarında ki yaşanan sıkıntılar üretimi kendi bünyemize alma mecburiyetini getirdi. Neden ceket? Çünkü ceket üretimi gerçekten çok zor. Öncelikle bunu başarıp hemen peşine de pantolon üretimini başlatarak konsepti tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projedeki en büyük partnerimizin Malkan Makina olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

* Evet, makine parkurunuzda, özellikle ütüleme konusunda Malkan Makina’yı tercih etmenizin sebepleri nelerdir?

Malkan Makina’yı tercih etmemizin en başlıca sebebi; özellikle yerli firma olmaları ve tüm teknolojik isteklerimizin, arzu ettiğimiz şekilde ve zamanında yapılıyor olmasıdır. Çözüm ortağınızın size sorunsuz hizmet veriyor olması, doğal olarak sizin de yaptığınız işin kalitesine yansıyor. Makine parkurumuzdaki çözümlerin Malkan Makina’yla çok rahat bir şekilde gerçekleştirilebiliyor olması, bizim açımızdan da memnuniyet vericidir. Zaten memnun olmasaydık bu yatırımı yapmazdık. Türkiye’nin parası Türkiye’de kalacak!

* Ceket üretim bandı yatırımı önemli bir yatırım. Bu yatırım kararını verirken ve tercih ettiğiniz makine parkurunu belirlerken nelere dikkat ettiniz?

Malkan’ı tercih ederken yerli ve yabancı birçok firma ile mukayese ettik. Özellikle Avrupalı firmalar ile yaptığımız incelemede, Malkan’ın hem kalıp ve modeller hem de programlama tekniği ile hiçbir eksiği ve kapasite olarak hiçbir farkı olmadığını, bilakis artıları olduğunu gördük. Presleri incelediğimizde kullanılan elektrik ve pnömatik komponentlerin dünyaca ünlü markalar olduğunu görüyorsunuz. Bunun yanı sıra maliyet olarak ta çok çok uygun. Aynı kalitede iş yapan yabancı firmalara neden paramı vereyim ki? Ayrıca en önemli tercih nedenlerimizden biri de, Malkan’ın satış sonrası servis ve bakım hizmetlerinde piyasada 40 yılı aşkın bir itibara sahip, güven duyulacak bir firma olması. Malkan’ın ürettiği kalıbı beğenmedim diyelim, ben Malkan’ı ararım beğenmediğimi söyler ve onlara da yeni kalıbı da yaptırırım. Avrupa’dan gelen ütüleme makinesine bunu yaptırma şansım var mı? yok. Servis elemanını bekleyeceğim, birkaç hafta sonra programı alacağım, daha sonra bu doneler merkeze gidecek. Bunların hepsi zaman kaybıdır. Malkan’la birlikte özellikle isteğe göre özel ve hassas kalıp tasarımları sayesinde değişen moda ve isteklere tam uyum sağlayabiliyoruz.

* Biraz detay olacak ama sormak istiyorum; bir cekette olmazsa olmaz nedir? Malzeme ve dikiminde nelerine dikkat edilmesi gerekiyor?

Firma olarak olmazsa olmazımız, kalite ve satın alınabilecek bir fiyat oluşturmaktır. Ceket veya bütün ürünlerin kaliteli olması, bir bütün olarak kaliteli eleman yetiştirmek, kaliteli bir ortam sunmak, kaliteli makine ve malzeme kullanmaktan geçer.

* Konfeksiyon sektöründe son dönemde yetişmiş ara eleman bulma sıkıntısının daha yoğun yaşandığı görülüyor ve biliniyor. İmza Giyim bu durumdan ne ölçüde etkileniyor? Bu konuda alınacak tedbirler neler olabilir?

Piyasada kaliteli yetişmiş eleman yapısı olmadığı için kendi elemanımızı yetiştiriyoruz. Bu nokta da eğitim sistemimizde köklü reformlar yapılarak özellikle sanayicinin en çok ihtiyacı olan ara elemanların mesleki eğitim düzeyi iyileştirilmeli, ilk ve orta derecelerde öğrenciler meslek liselerine daha çok yönlendirilmelidir.

Bunun yanı sıra devletin kalifiye eleman istihdamına daha çok destek vermesi ve teşvik edici politikalar üretmesi gerekmektedir.

* Son olarak, ülkemizin konfeksiyon sektörünün durumunu nasıl değerlendirirsiniz?

Ülkemizde konfeksiyon zor bir dönemden geçiyor ama kendi üretim tesisinizi kurarsanız ve işinize aşık olursanız başarılmayacak iş değildir.  Marka, kalite ve insan istihdam düşünceleri ile çıktığımız bu sektör de emin ve sağlam adımlar ile ilerliyoruz. Doğru zaman da doğru firma ve insanlar ile çalışmanın bize güç kattığını görüyoruz.

Bana bu fırsatı verdiğiniz için size ve dergi çalışanlarınıza da teşekkür ederim.


İsmail Taşkınırmak / Yönetim Kurulu Başkanı

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.