APS GİYİM, Kalitesini Yükseltmek İçin MALKAN’I Tercih Etti

[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][rt_image_carousel images=”5978,5977,5976″ carousel_layout=”2″ tablet_layout=”1″ mobile_layout=”1″ image_size=”full” nav=”true” dots=”true” autoplay=”true” timeout=”1500″ links=”lightbox” captions=”false” margin=”10″ loop=”true” boxed=”false” shadows=”false”][vc_column_text]

Türkiye’nin önde gelen ve Dünyaca ünlü markalara hizmet veren pantolon üreticilerinden APS GİYİM de 2013 yılında gerçekleştirdiği yatırımlarda, çözüm ortağı olarak kendisine yerli bir markayı, MALKAN’ ı seçti.
APS GİYİM’ in Amasya Merzifon’daki üretim tesisinde Bakım ve Teknik Sorumlusu Makina Mühendisi Şener ŞEN beyle firmanın yakın geçmişteki çalışmaları hakkında bir değerlendirme yaptık.


Sayın Şener ŞEN, bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
1979 Amasya doğumluyum. Makine Mühendisi ve 2 çocuk babasıyım. APS 42 yıldır, ben de 10 yıldır sektördeyim. Meslekte gözümü hazır giyim sektöründe açtım ve hala devam ediyorum. Sektör olarak heyecanlı ve sürekli araştırma gerektirdiği için sektörden kopamadım.


Konfeksiyon ve hazır giyim sektörü ile tanışmanız nasıl oldu?
Mesleğim Makine Mühendisi, firmanın inşaatında başladım ve hala da devam etmekteyim. Okuldan mezun olduktan sonra başka planlarım vardı, farklı sektörde yaklaşık olarak 2 yıl çalıştım fakat sektörde çalışmaya başladıktan sonra, daha önceden de bahsettiğim gibi sürekli bir heyecan ve yenilik olması beni sektöre daha çok bağladı ve halen ilk günkü heyecan ve istekle devam ediyorum.


APS Giyim hakkında kuruluşundan bugüne gelişimi ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?
APS, 30 m2’lik küçük bir dükkândan başlayarak, bu gün 10.000m2 İstanbul’da, 22.000m2 kapalı, 19.000m2 açık olmak üzere toplam 41.000m2’lik Merzifon’daki fabrikasıyla sektörde örnek kuruluşlardan birisi olarak üretime devam etmektedir. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, yeniliklere açık olarak ve tecrübeli kadrosuyla, sektörde örnek bir kuruluş haline gelen bir firma olmuştur. Bugün ABD ve Avrupa’nın en önemli markalarının kilit ürün tedarikçisi konumuna gelmiştir.


Sektörün ve firmanızın 2013 yılındaki durumu nasıldı? Varsa yatırımlarınızdan biraz bahseder misiniz?
2013 yılı firmamız için yoğun bir yıl oldu. Sektör olarak ta iyi olduğunu düşünüyorum. İşimizi kaliteli ve hızlı yapabilmemiz için yatırımlarımız devam etmektedir. 2013 yılında, üretim ve verimlilik artırıcı takip sistemi, otomat grubu, ütü grubu ve tela pres grubunda yatırımlar gerçekleştirdik.


Makine parkurunuza yatırım yaparken nelere dikkat edersiniz? Yeni ekipman seçiminizi etkileyen en önemli faktörler nelerdir?
Biz pantolon dikiyoruz. Şu an Merzifon tesislerimizdeki kapasitemiz günlük 6.000 adet pantolondur. Giderek de kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz. Makine alımlarında bize sorun çıkarmayacak, işimize uygun, servis ve yedek parça sıkıntısı yaratmayacak makine seçmek durumundayız. Yeni makine seçiminde önceki saydığım hususlar dışında enerji sarfiyatlarına bakarak ve piyasada kullanan kişilerden bilgi almak suretiyle karar veririz.


Ütü bölümüne yaptığınız alımlarda yerli marka tercihiniz konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce doğru bir tercih mi oldu? MALKAN’ dan memnun musunuz?
Dikiş makinesi üretimini Türkiye’de yapan firma yok. Haliyle bu makineleri yurt dışından aldık. Ama tüm ütülerimiz ve daha sonradan almış olduğumuz preslerimizi Malkan’dan aldık. Malkan bu iş için çok yatırım yaptı.5-10 yıl öncesi preslerimizi de yurt dışından alırken şimdi Malkan’dan alıyoruz, böylece yerli bir firmanın bizim fabrikamızda preslerinin olması, hem gurur verici bir şey, hem de paramızın yerli imalat makineler yapan firmalara gitmesi bizi sevindiriyor. İhracat ile ülkemize kazandırdığımız dövizi, ithal markalar yerine Malkan’a vererek kaynakların yurtiçinde kalmasını sağlıyoruz. Yerli makine sanayinin AR-GE ve kapasite açısından desteklenmesi de sağlanmış oluyor. Malkan ütü ve preslerinden çok memnunuz. Malkan sadece ürün kalitesi ile değil, satış sonrası destek hizmetleri ve komple anahtar teslim proje çalışmaları ile de çözüm ortaklığı konusunda en doğru adres. Bu yüzden son derece isabetli bir karar verdiğimizi görüyoruz.


2014 yılında sektör ve firmanız hakkında beklentileriniz ve öngörüleriniz nelerdir?
2014 yılında firmamızın hedefi büyüme yönündedir. Bütçelerimizde tüm kalemler büyümeye göre yapılmıştır. Özellikle döviz kurlarının mevcut seviyelerini koruyarak ve hatta 2013 ortalamasına göre bir miktar daha yukarılarda olması sektörümüzü rahatlatacaktır. Biz ve bizim gibi firmaların, Malkan gibi yerli makine tedarikçileri ile omuz omuza kalite ve performansı artırıcı çalışmaları da ülkemiz sanayine olumlu katkısı olacaktır.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.