TÜYAP’TA YİNE MALKAN RÜZGÂRI VARDI
Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sektörünün tüm dünyada en önemli buluşma noktası haline gelen TÜYAP KONFEKSİYON MAKİNESİ 2018 Fuarı 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde oldukça başarılı bir organizasyonla gerçekleştirildi. Düzenlemeye başlandığı 1986 yılından bu yana fuara aralıksız katılan MALKAN MAKİNA da fuarda her zamanki yerini aldı. Türkiye’nin ilk yerli sanayi tipi buharlı el ütüsünü üreten MALKAN, bu yıl 26.’sı düzenlenen fuarda da yine son teknolojiye göre üretilmiş tamamen yerli üretim sanayi tipi buharlı ütü presleri ve makinelerini değerli ziyaretçilerinin beğenisine sundu.
60’ı aşkın ülkeden 50.000’e yakın ziyaretçinin ağırlandığı fuara, düzenlenmeye başladığı ilk günden beri aralıksız katılım gösteren MALKAN MAKİNA yine konusunda öncü bir firma olmanın pek çok emarelerini sergiledi. 47 yıldır Türkiye’de sanayi tipi ütüleme ekipmanları üretiminde liderliği bırakmayan MALKAN ziyaretçilerine sunduğu yenilikler sayesinde sektörde yerli marka bayraktarlığını elinden bırakmamadaki iddiasını ortaya koymaya devam ediyor.
Bu yılki fuar hakkında genel bir değerlendirme yapan Malkan Makine Fabrika Müdürü Metin Kılıç; ziyaretçi sayısında özellikle de yurt dışından gelen ziyaretçilerde önceki fuara göre çok ciddi bir artış gözlemlediklerini söyledi. Organizasyon konusunda Tüyap ekibine ve çalışanlarına teşekkür eden Kılıç ” Fuarda görüş alış verişinde bulunduğumuz hemen bütün meslektaşlarımız, sektörün içinde bulunduğu genel durgunluk hali sebebiyle ziyaretçi sayısında bir önceki fuara göre düşüş beklerken aksine bir artış olmasından ve gelen ziyaretçi profilinin de yüksek kalitesinden oldukça memnun kaldıklarını söylediler. Biz fuar öncesi yaptığımız değerlendirmede – bu yılki fuarda da yine Malkan rüzgârı devam edecek – demiştik. Dediğimiz gibi de oldu. İleri teknoloji ve yüksek kalite standartlarına sahip ürünlerimizi, bir fabrika ortamında çalışır vaziyette sergilemekten ve bu konuda yerli ve Avrupalı katılımcı meslektaşlarımız arasında tek firma olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Gerek yerli gerekse yurt dışından standımıza gelen tüm ziyaretçi ve müşterilerimizin hem standımızdan hem de sergilenen ürünlerden oldukça etkilendiklerini gördük. Hatta daha fuar esnasında pek çok görüşme sipariş alımları ile noktalandı. Bu da bize büyük bir keyif ve huzur veriyor” dedi.
Yurt dışından 15 ülkeden, yurt içinden ise 65 ilden gelen alım heyetleri ve profesyonel ziyaretçiler sayesinde katılımcı firmalar adına çok yoğun geçen fuar sonrasında gelen müşteri talepleri karşılamada tatlı bir sıkıntı yaşadıklarını belirten Metin Kılıç; “MALKAN MAKİNA’nın özellikle PLC donanımlı tam otomatik ceket ve pantolon ütüleme presleri konusunda dünyanın asırlık sayılı markaları arasındaki yerini sağlamlaştırdığını söyleyebiliriz. Yurt içinde İzmir, Adana, K. Maraş ve İstanbul’da yoğunlaşmış olan konfeksiyon hazır giyim üreticilerine hizmet vermenin yanı sıra yurt dışında da son dönemde özellikle Özbekistan, Ukrayna ve Polonya pazarlarında ciddi büyüklükte projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yakın geçmişte bu pazarlara hâkim olan özellikle Alman firmalarının üstünlüğünü kalitemiz, fiyatlarımız ve satış sonrası güvenilir hizmetlerimiz sayesinde kırmaya başladık. Fuarda yaptığımız müşteri görüşmelerinde bu durumun önümüzdeki dönemde de lehimize artarak devam edeceğini görmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.
Kılıç ayrıca katılımcı firmalar olarak fuarlara çok büyük masraflar yaparak katıldıklarını ve bu masrafların geri dönüşlerinin kısa vadede mümkün olmadığını belirtirken “Aslında bu boyutta bir uluslararası fuarı 2 yıl yerine 3 yılda bir düzenlemek gerektiğini bir süredir gündeme getiriyoruz. Fuarda pek çok meslektaşımızın da bizimle aynı fikirde olduğunu görüyoruz. Geçmişte Almanya Köln’de düzenlenen IMB Fuarı 3 yılda bir düzenlenirdi mesela. Böylece üretici firmalar fuara daha fazla yenilik getirip sunma imkânına kavuşurlar diye düşünüyoruz. Tüyap Yüksek İstişare Kurulunun bu konuyu artık ciddi bir şekilde masaya yatırmasını bekliyoruz. Aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışı fuar destekleri konusunda da ilgili bakanlık ve kurumların, bizim gibi imalatçı-ihracatçı KOBİ’lere daha yüksek oran ve miktarlarda teşvik ve destek programları geliştirmelerini bekliyoruz. Bunu fırsat bulduğumuz her platformda dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]